تاریخ 13 اردیبهشت 1394
( گروه:
صنایع دستی )
مدير مرکز دايرةالمعارف کردشناسی با اشاره به ظرفیتهای بالای صنایعدستی در منطقه هورامان کردستان گفت: چنین گنجینهای از صنایع دستی در کمتر نقطهای از جهان وجود دارد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي كردستان؛ اسماعيل شمس مدير مرکز دايرةالمعارف کردشناسی گفت: در کل خاورمیانه کمتر مردمانی را میتوان یافت که همانند اهالی هورامان، زندگی روستایی داشته باشند.
وی با اشاره به موقعیت این منطقه که به شکل جزیرهای محاصره شده میان کوهها است گفت: این مسئله موجب شده است تا این ناحیه در طول تاریخ از لشکرکشیهای بزرگ مصون بماند.
عضو مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی تهران در بخش کردشناسی با تأکید بر اینکه تنها گروههای کوچک مهاجران در آن زمان میتوانستند به هورامان نفوذ کنند، خاطرنشان کرد: کاروانهای تجاری یک راه اصلی و فرعی داشتند که هورامان میان این دو راه قرار گرفته بود.
شمس با بیان اینکه در گذشته هورامان در حد فاصل کوهها و چشمههای پرآب قرار داشت، افزود: این وضعیت امکان مناسبی را برای باغداری و دامداری فراهم کرده بود وبا توجه به برخورداری هورامان از آب و خاک حاصلخیر برای اهالی این منطقه خاک از ارزش و اولویت بالایی برخوردار بوده و اکنون نیز اینچنین است.
این استاد تاریخ با اشاره به تقسیم هورامان به 3 گروه گفت: خصلتهایی که در هورامان وجود داشته است شباهت فراوانی به خصلت روستاهای عصر ما دارد.
شمس با بیان اینکه مردم هورامان با طبیعت عجین شدهاند، افزود: هیچ منطقهای به مانند هورامان سبک زندگی مردمان خود و نخستین روزهای حیات یک منطقه را حفظ نکرده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای صنایع دستی در منطقه هورامان کردستان خاطرنشان کرد: چنین گنجینهای از صنایع دستی در کمتر نقطهای از جهان وجود دارد.